Bodegas Pinoso, Alicante - Spanje

Bodegas Pinoso 2

Bodegas Pinoso, vlakbij Jumilla en Yecla gelegen, werd in  1932 opgericht als coöperatie en telt inmiddels maar liefst 650 leden die garant staan voor de beste zorg voor de druiven. Samen zorgen zij voor een prachtige selectie wijnen die bijna allemaal Biologisch en ook Vegan zijn.

De leden van Bodegs Pinoso waren pioniers in de wereld van de ecologische wijnproductie en begonnen al in 1997 met duurzame productie in 1997, en op dit moment zijn ze een van de belangrijkste Spaanse producenten van Biologische wijn.

Bij Bodegas Pinoso staat de inheemse druif centraal. Alle rode wijnen worden hoofdzakelijk gemaakt van de lokale Monastrell druif. Een druif die mooie, stevige wijnen levert en die, door zijn dikke schil, perfect geschikt is voor Spaanse zomers.  Bodegas Pinos maakt prachtige cepage wijnen van deze druif, of blend ze met bijvoorbeeld Tempranillo, Merlot, Syrah of Petit Verdot.

Voor de witte wijnen worden de lokale Airen en Macabeo druiven gebruikt, maar ook de wat minder bekende Mersenguera druif, die in de Diapiro Blanco zijn mooie, romige karakter laat zien.

PaoloLeo, Puglia - Italië

Paololeo

Cantine Paolo Leo ligt in het hart van Puglia, in de buurt van Brindisi. Hier maakt Paolo de meest prachtige wijnen, gebruik makend van lokale druivenrassen zoals de Primitivo en de Negroamaro. Paolo Leo maakt wijn in harmonie met de natuur en grijpt alleen in waar strikt noodzekelijk.

Zo behouden zijn wijnen een unieke smaak, en behouden ze hun eigen karakter en persoonlijkheid.

De wijnen van Paolo Leo zijn verfijnd en harmonieus en vielen al regelmatig internationaal in de prijzen!

Paolo Leo’s wijnmaak geschiedenis omvat vijf generaties van liefde en hartstocht voor Puglia en zijn wijnen. Het bedrijf is gevestigd in het hart van Puglia, halverwege de steden Brindisi en Lecce. De familie bezit twintig hectare wijngaarden. In de jaren tachtig nam Paolo het bedrijf van zijn vader over en bouwde een nieuwe wijnmakerij. De wijnmaak filosofie van Paolo Leo is om in harmonie met de natuur te werken en alleen in te grijpen wanneer nodig om ervoor te zorgen dat elke wijn zijn unieke persoonlijkheid tot uitdrukking kan brengen.

Een wijnmaker die zijn wijngaarden (terroirs) goed kent en precies weet wat hij doet in de wijnkelder. De Paolo Leo wijnen zijn het dan ook waard om ontdekt te worden!

Zolo, Mendoza - Argentinië

Zolo

Voor onze Argentijnse selectie wijnen, hebben wij gekozen voor de prachtige wijnen van ZOLO, uit Mendoza.

De Zolo wijnen worden gemaakt in een van de technologisch meest geavanceerde wijnhuizen in Argentinië. De mooiste druiven worden geselecteerd uit de verschillende regio’s rond Mendoza, die ieder zijn eigen specifieke karakter hebben. De wijnmakers zijn Fabian Valenzuela en Jean Claude Berrouet, die voormalig wijnmaker bij het vermaarde Chateau Pétrus is. De eigenaar van de wijnmakerij is Patricia Ortiz, die voor de naam Zolo koos omdat ze haar man het grootste deel van de week in Buenos Aires, alleen (Zolo) achter moet laten.

De pers is ook laaiend enthousiast over deze wijnen:

Wine Spectator over de Zolo Malbec: “A juicy red, with currant, red berry and dark plum flavors, featuring some creamy notes. Chocolate and spice details emerge on the fresh finish.”

James Suckling over de Zolo Torrontés – 90 van de 100 punten: “A white with lots of sliced lemon and salt character. Medium body plus bright acidity and a clean finish. A bright and lively white.”

De Zolo Malbec Reserva belandde in de top 100 van de Wine Enthusiast op nr. 48! en scoorde 92 van de 100 punten bij de Argentine Wine Awards!

Proef! en ontdek deze heerlijke en zeer betaalbare wijnen zelf!

MWC Wines, Victoria - Australië

MWC Wines

De fantastische wijnen van MWC komen uit de provincie Victoria, in het zuiden van Australië. Het is een echt familiebedrijf, met ongeveer 200 ha wijngaarden in bezit.

MWC Wines heeft naast mooie wijngaarden en een moderne wijnmakerij, ook een hele goede wijnmaker in dienst: Jo Nash. Zij wordt geroemd vanwege haar buitengewone klasse in het maken van wijnen, zowel op huiswijn niveau als op top niveau.

De winery word dan ook beloond met een score van 4.5 van de  5 sterren in James Halliday’s Wineguide 2019. Een zeer hoge score! Internationaal hebben de MWC wijnen al heel veel prijzen gewonnen. Onder andere in Decanter en bij de International Wine Competition.

Uitzonderlijke wijnen met een uitstekende prijs- kwaliteitverhouding!

Morandé Wines, Central Valley - Chili

Chili… een heerlijk wijnland! Het fijne van de Chileense wijnen is dat de druivensoorten herkenbaar zijn: Sauvignon, Cardonnay, Merlot, Cabernet Sauvignon en deze ook wel lijken op de Franse tegenhangers, maar ze zijn net even wat toegankelijker en makkelijker drinkbaar.

Wij hebben gekozen voor de wijnen van Pablo Morandé. Dit huis voert een prachtige selectie huiswijnen en Reservas onder de naam Mancura. Het wijnhuis mag, als eerste in Chili, de titel “Certified Sustainable Wine of Chile” dragen! Deze certificering heeft Morandé te danken aan zijn duurzame manier van werken op het gebied van de wijngaarden, wijnmakerij en de omgang met haar mensen.

Ook in de pers gooien de wijnen van Pablo Morandé hoge ogen! Onder andere in Perswijn, Decanter en door Robert Parker.

Geniet er van!

Michael David Winery, Californië - USA

Michael en David zijn de broers Michael en David Phillips. Sinds 1850 verbouwt deze familie druiven, groenten en fruit in de streek Lodi, Californië, vlakbij San Fransisco.

Michael en David richten zich duidelijk kwaliteit, duurzaamheid en het introduceren van wijnen met opvallende labels en namen zoals: ‘Earthquake’, ‘Lust’ en ‘Petite Petit’.

Alle wijngaarden zijn officieel gecertificeerd volgens het ‘Lodi rules for sustainable wine growing program’. De Michael David Winery is de eerste in het Lodi gebied geweest die deze certificering behaalde.

In vooraanstaande wijnbladen als Wine Spectator en Wine Enthusiast gooien de wijnen van michael david vaak hoge ogen. Robert Parker schreef: “Year in year out, this is one of the best value wineries in the entire world. Working from grape sources in Lodi, they offer an assortment of wines, but their top cuvées are always the rather solid, full-flavored and savory dry red wines”.

Clouds Vineyards, Helshoogte - Zuid Afrika

Bij Clouds Estate horen 5 hectare wijngaarden die worden gerund door een van Zuid-Afrika’s beste wijnmakers: Donovan Rall.

Donovans stijl is om de wijn zo puur mogelijk te maken. De druiven worden bijvoorbeeld met de hand geplukt en worden vergist door wilde gisten die al van nature op de druif zitten. Daarnaast vind de rijping plaatse in oude houten of rvs vaten om de wijn zo puur mogelijk te houden, zodat je de kwaliteit van de wijngaard en het terroir terug proeft.

Er zijn al diverse Clouds wijnen door ‘Platter’s Wine Guide’ genomineerd als wijn van het jaar. Heerlijk!

Ben je 18 jaar of ouder?

Verifieer je leeftijd